Krämig rabarberpaj
Jätteenkel och supergod. Kan ju inte bli bättre! (ni får ursäkta den dåliga bilden..)
2½dl vetemjöl
½tsk bakpulver
2msk strösocker
100g smör
300g rabarber (ca 6 dl skuren)
3/4dl strösocker
½tsk kanel
1msk vetemjöl
2dl vispgrädde
Blanda mjöl, bakpulver och socker. Smält smöret på svag värme. Rör ihop till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform, ca 22cm i diameter. Skär rabarbern i bitar och blanda med socker, kanel och mjöl. Fördela fyllninngen i formen. Häll på grädden. Grädda inedre delen av ugnen på 175grader i ca 30 minuter. Servera varm till glass. Mums!
2½dl vetemjöl
½tsk bakpulver
2msk strösocker
100g smör
300g rabarber (ca 6 dl skuren)
3/4dl strösocker
½tsk kanel
1msk vetemjöl
2dl vispgrädde
Blanda mjöl, bakpulver och socker. Smält smöret på svag värme. Rör ihop till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform, ca 22cm i diameter. Skär rabarbern i bitar och blanda med socker, kanel och mjöl. Fördela fyllninngen i formen. Häll på grädden. Grädda inedre delen av ugnen på 175grader i ca 30 minuter. Servera varm till glass. Mums!
Kommentarer
Trackback