Kardemummaskorpor

Har helt glömt bort att visa skorporna jag bakade för ett bra tag sen. Jag doppade en del i choklad och andra behöll jag som vanligt. Skorporna har en tendens att falla isär, i alla fall i just detta recept. Så ta ut dom ur ugnen i tid.. Nu åker jag imorgon så vet ej ifall ni hör av mig förrän tisdag, vi får se.. Fast jag kanske,kanske,kanske kokar ihop nå julgodis ikväll, vi får se. Här får ni i alla fall receptet. Fast nu i jultid så hade jag gjort om de små rackarna till julskorpor.




Kardemummaskorpor

100 g mjukt margarin

1 dl störösocker
1/2 dl farinsocker
1 tsk kardemumma
2 ägg
1 dl mandel
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Rör det mjuka smöret, sockret, farinsockret och kardemumman till en mjuk smet. Blanda ner äggen. Hacka mandeln grovt och blanda tillsammans med mjölet och bakpulvret innan det rörs ner i den övriga smeten. Forma till två rullar som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut längderna och skär i önskad tjocklek. Sänk ungsvärmen till 125 grader och ställ in skorporna för att torka i cirka tio minuter.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0