Glace au four a la moi.

Bilden är inte min, det är arla som står för den. Min tog nämligen slut så fort, jag hann knappt blinka, och därmed inget fotografi. Den jag gjorde var även den hjärtformad så den såg ut så här, nästan i alla fall.
Jag gjorde glassen själv, men det går lika bra att använda färdigköpt, no probemas på den punkten.
Riktigt god fransk efterrätt, i vanliga fall används sockerkaksbotten men jag tyckte det var lite roligare med choklad så det fick bli så. Den blir väldigt mastig, så man ska helst ha flera gäster. Vi var abra fyra och det blev en heeel del kvar, minst sagt.


Glace au four a la Amanda


Maräng:
3-4 äggvitor
1½-2dl socker
1 påse mandelspån


Fyllning:
1½ - 2l glass
1 frp hallon


Botten:
110 g smör
2 1/4 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
hasselnötter
smör + ströbröd till formen


Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka nötterna grovt. Tillsätt mjölblandningen och nöttern i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
Vispa äggvitorna riktigt hårda, gärna med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en blank, tjock marängsmet.
Sätt den avsvalnade chokladbotten på en ungssäker form och fördela hallon samt glass på den. Bred marängsmeten på och runt om så att all glass täcks. Strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen i 2-3 minuter tills marängen börjar få fin färg

Hard workwork

Så skönt, nu är hkkn bortgjord, tack och lov! Har precis kommit hem från en alldeles för lång dag. Började tjugo över åtta med matte np och slutade nu klockan fyra med hkk prov och middagsplanering.. Känner mig lite så där lagomt trött.

Bror min ska laga middag så jag sitter här och väntar på nå go'mat (läs korv och makaroner)! Ikväll ska jag och bästavän plugga engelska och mysa med nå gott. Så där har ni min dag.

Ni ska få nå goda recept, både mat och bak. Så snart tillbaka!

Presenter!

Plugget går väl sisådär, tror mina syskon smittat mig.. Vaknade för en stund sen, har sovit en timma ungefär. Så mycket plugg blev det.. Hmm.. Hade i alla fall bara tänkt visa er detta innan jag verkligen tar tag i hejna.


underbart doftljus!                        har velat ha såna länge, fast lagerhaus finns inte här så..

underbara böcker, älskar receptböcker! man kan inte ha för många.

sist men inte minst, en jättefin ram, med stativ!



nu säger jag godnatt, måste plugga. Så sov gott på er:)

Chokladbollar

Det ultimata chokladbollsrecept, helt enkelt.


Chokladbollar

100 g smör
3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 - 4 msk kakao
1 tsk kallt kaffe, starkt
2 ½ dl havregryn
garnering; pärlsocker, kokosflingor eller florsocker

Rör ihop smöret med sockret och vaniljsockret. Blanda i kakaon och kaffet. Tillsätt havregryn och rör om tills alltsammans är väl blandat. Kyl en stund i kylskåpet och forma därefter till små runda bollar. Rulla dem i varlfri garnering. Ställ kallt ännu en stund. Njut!

tips, du kan byta ut havregrynen till kokosflingor.

Chokladbollsglass

För någon kväll sedan så blev jag akutsugen på chokladbollar, så det var bara att lyda suget och göra en sats. När jag sen skulle börja rulla röran bollar så fick jag en idén att blanda med glass. Vi hade ändå nästan slut pärlsocker så jag gjorde några bollar och blandade resten med en sats vanlig glass, smaksatt med vaniljsocker. Blev riktigt gott faktiskt och jag dekorerade det hela med en liten chokladboll.
Funderar faktiskt på att göra lite så jag har nå mys till plugget, fast denna gång kanske det blir chokladbolls bollar..


Chokladbollsglass

1 sats glass, smaksatt med vaniljsocker
2/3 sats med chokladbollar
ev. chokladboll, till garnering

Blanda helt enkelt dessa båda och njut!

Päron och hallondröm

Hade tänkt bjuda er på lite recept innan jag sätter igång med plugget, klockan är ju inte så mycket.

Receptet till smoothien hittade jag i min nya fina bok, smoothies och juicer.
Smoothien är i varje fall otroligt läskande och god. Man känner både hallon och päron smaken, vilket jag tycker gör det så gott.
Jag har inge honung i min, gillar när det är lite syrligt. Fast det är ju en smaksak, så smaka dig fram och se vad du tycker bäst om. Fräsch är nog det rätta ordet! Ni måste helt enkelt prova den.
I boken heter den Päron och hallondröm, och det är precis vad den känns som, en dröm, så det får den heta här också.

Päron och hallondröm

2 mogna päron, ex conferencepäron
125 g frysta hallon
2 dl iskallt vatten
honung, efter smak


Skala päronen, dela dem i fjärdedelar och skär bort kärnhusen. Lägg bitarna i mixern, tillsätt hallonen och vattnet och kör därefter blandningen slät. Smaka av och söta med honung om du tycker det behövs. Häll upp i glas och njut.

all that i wanted was you

Nu ska jag köra ner till mormor och morfar med glassen. Har en massa recept på lut som jag inte visat er, men det kommer! Ska även visa de fina presenterna mina vänner gav mig. Och det blir även ett till littlemissbaking smakar, även denna gång på glass. Så håll utkik!

Peanut butter cookie dough, B&J



Glassen är grymt ful, måste jag bara säga. Förpackningen är prima, men glassen. Näe, ser inte aptitligt ut direkt. Men ack så god den var då, det är insidan som räknas. Helt klart!
Kakbitarna i överdraget gjorde det härligt knaprigt och det lät så där härligt, kändes som en reklam när man tuggade. Ni vet den första tuggan som tas och det liksom knäpper.
Kakdegsbitarna var få, men när man väl hittade dem så njut man.
Det blev en väldigt speciell smak på det hela när man kände det salta jordnötssmöret mot den söta glassen. Tror det var det som gjorde det så gott.
Så ut med er i solen och njuut!

Den får fyra av fem matrjosjkor!

Grundrecept glass

Här får ni recept, på den otroligt enkla, men väldigt goda glassen.
När man inte orkar med nå konstigheter, att sjuda och hålla på. Nä här vispar man, blandar och fryser. Lätt som en plätt, typ..
Smaksättningen kan man variera precis hur man vill, listan på förslag kan göras lååång. Ta vad ni tycker om och blanda ner det, kan inte bli fel. Blir gott oftast och mindre gott ibland. Testa så får ni se. Och inte behöver ni glassmaskin heller, nä går finfint utan också.

Grundrecept glass

4 äggulor
1 1/4 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk (standard blir godast, tycker jag!)
smaksättning, ex vaniljsocker/frö, kanel, hackad choklad, frukt, bär eller nå annat gott.

Vispa äggulor och socker väl tills smeten blir ljus och porös. Rör i vispgrädde och mjölk + ev smaksättning. Vispa inte längre men rör väl tills allt blandats. Starta glassmaskinen och häll i blandningen eller frys i en lite större form, ställ in i frysen. Rör om var tjugonde minut och frys 3-4 timmar. Om det är bär du ska använda som smaksättning bör du blanda i de när glassen nästan är klar. Ett tips bara.

20 april 2010

Hej på er, hur har ni det? Här är allt finfint,snön smälter och vårkänslorna bubblar i mig. Har premiäråkt både moppe och cykel! Har till och med hunnit cykla i shorts, fast dan efter så snöade det, gigantiska flingor. Mindre bra... Fast det är redan borta, tack och lov.
Är mitt uppe i glassmakeri, har lovat morfar vaniljglass så nu ska mannen i fråga få njuta av riktig sådan. Tisdagkvällen min lår bestå av hkk plugg, tvmys och besök hos mormor och morfar, såklart. Ni ska förresten få glassreceptet jag gör, ett otroligt enkelt och faktiskt riktigt gott sådant, mumma!

han jobbar finfint! (ja, det är en han..)


receptet dyker upp på fem röda!

news

har lagt till en nya kategorier nämligen, littlemissbaking smakar. Vad tror ni? Jag kommer testa olika ätbaragrejer och berätta vad jag tycker. Kan vara lite kul att veta, vi får se!


Superenkel hallonkaka

Här kommer ett recept på en väldigt god men framförallt väldigt enkel hallonkaka. Blev sugen på nå gott, och snabbt. Fast inte kladdkaka så det blev detta. Förresten muffinsbilden funkar fortfarande inte, så den kommer senare.

Hallonkaka

2 ägg
2 dl  socker
2,5 dl  vetemjöl
1 tsk  kanel
2 dl  hallon
50 gram  smör

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned mjöl och kanel. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter, och häll i smeten.  Strö över hallonen och täck kakan med tunna skivor smör hyvlade med osthyvel. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25 minuter i 175grader. Pudra över florsocker och servera!

Hallon och cheesecakemuffins

Har tyvärr inte någon bild på dessa, men ska försöka fixa fram någon!
De är dock ruskigt goda, så baka dem i alla fall!

Hallon och cheesecakemuffins

Cheesecakefyllning
200g philadelphiaost
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
½ dl strösocker
Vispa osten med elvisp. Rör i socker,ägg och vaniljsocker. Ställ i kylen.

Vaniljsmulor
1 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
60 g smält smör
Rör ihop och ställ undan.

Hallonfyllning
2½dl hallon
½ dl strösocker
1½ msk maizena
Rör ihop och ställ undan.

Muffinssmet
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
125 g smör
1½ dl strösocker
2 ägg
1½ dl mjölk

Blanda vetemjöl och bakpulver. Vispa smör och socker med elvisp, vispa därefter ner äggen, ett i taget. Tillsätt mjölk, rör ner mjölblandningen så att det precis blandar sig.
Fyll muffinssmeten till hälften i formen, lägg på ett lager hallonfyllning. Fyll på andra halvan med cheesecakefyllning. Toppa med ytterligare hallonfyllning, strö till sist över vaniljsmulor. Grädda mitt i ugnen på 175 graders värme i ungefär 30 minuter.

long time no see

hej vänner! Nu är jag back to business! sitter (läs ligger) i skrivande stund och äter glass samt kollar en Parisblogg. Åker dit i slutet av maj och drömmer mig bort dit. Har faktiskt drömt att jag varit där de senaste nätterna! Nu ska ni minnsan, tror eller ej få ett recept. Men bild får ni imorgon, vill inte funka idag..

Snart så, snart... bilden lånad av Christine.


tävlingsdags igen

Tävlingsdags igen! Denna gång hos Kalasgott om ett cupcake-kit från Lyckas med Mat.
Mina tre favoritprodukter från butiken är det här fina muffinsträdet, den här vackra hjärtformade grytan och de här söta serveringshänderna.

miss you guys...

Kära vänner, jag ber om ursäkt för min frånvaro.
Men jag spenderade natten hos bästavän och kom hem sent, till ämmu en fondue middag. Sen tog jag mig en promenix för att få min punka lagad, därefter cyklade jag, hunden och syster vidare till konsum för att köpa nå frukt.  
Idag började skolan om.. Efter den så stod franskamöte på schemat. Fick även veta att det inte blir nå Kandalaksha för mig..... Så har deppat resterande del av kvällen... Nu väntar sängen och ännu en skoldag.. Sov gott på er!


i'm here, where are you

Som ni redan vet så blir det middag här idag. Lät som att vi aldrgi äter middag, men ni vet vad jag menar.. För att komma till saken så har jag en hel del att göra idag, så jag vet inte om ni kommer se så mycket utav mig idag. Ni får helt enkelt ha överseende med detta. Om inte annat så är jag tillbaka imorgon, så ta det lugnt jag tar ingen lång semester.



honey, i want you by my side

Nu kommer den efterlängtade menyn för morgondagens middag. *trumvirvel* Fondue och potatiskroketter samt en massa goda såser och en grön stor sallad. Följt av en glace au four a la moi, receptet får ni på lördag.
Sen blir det mys i soffan med fredagsmix, olws nya påse, popcorn och tro't om du vill men hemgjord dajm. Återkommer med en rapport om det smakade bra.


Vad tror ni? Kan ju inte bli annat än succé.

Nu väntar sängen och Mamma Mia, har varit sugen på den i flera dagar.
Så sweet dreams på er!

when i look at you

Hoppas ni har bättre väder änvad vi har.. Solen skiner med sin frånvaro. Aja, har ni förresten varit in på den nya mat/blogg sidan matfeed? Det är bland annat Linnéa från Linnéas skafferi som står bakom den, och systersidorna fotofeed, inredningsfeed samt pysselfeed. De är ganska nystardade allihopa så in med er och visa vad ni går för! n så länge har jag bara lagt dit receptet på kyckligsoppan.






Imorgon har jag bjudit över fem kompisar på middag. Dock kan två av dem inte komma. Fyllde ju år för ett tag sen, har inte passat att ha den förrens nu. Så vi ska väl fira mig, haha! Nä men det blir nog trevligt, så jag sitter och funderar vad jag ska bjuda på. Återkommer senare med menyn!

J'aime la russie

Okej okej, mycket vill ha idag. I know.. Men denna är den sista. Hade inte tänkt visa nå mer, men dessa skrek mitt namn. Ser ni vad det är? En matroschka, det ni. Jag älskar dem! Fast det säger egentligen inte så mycket, jag älskar det mesta som har med Ryssland, det stora landet i öst, att göra..

En av alla mina drömmar är att lära mig ryska, tänk att kunna prata det.. Men men, det återstår att se om jag kan få in ett så invecklat språk i mitt lilla huvud. Får nöja mig med att besöka landet så länge. Fast det är inte illa det heller.


ni hittar dem här och här

Fint från Rice!

Rice har så ofantligt fina grejer, tror minnsan jag har gått och blivit kär i dem.. Varenda liten pinal är söt, framförallt det otroligt fina italienska porslinet.

Oh, sweet Mateus

Drömmer mig bort bland en massa fint..

rubbet från ack så fina Mateus

i want the fairytale

Hej på er! Blev inget mer skrivande igår, var upptagen hela dagen faktiskt. For som sagt var till stan, fikade och kollade runt litegrann. Tror alla var i stan igår, varenda kotte i hela kommunen, nåja nästan... Sen tog vi bussen hem och åt lite middag.
  Efter det hämtade vi upp min kusin,faster och kusinbarn. Sen myste vi med dem heeeela långa kvällen. Tror minsann jag fick lite träningsvärk efter att ha hållit lilleman. Men det var de värt!
  Nu kliar det i mina fingrar efter att få ta fram mjöl, socker, ägg, en massa skålar och vispa ihop nå gott.. Fast jag ska först mata vovven, promenera henne och göra lite matte... Har faktiskt nationella nästa fredag.. Men ska vi bestämma dejt senare i eftermiddag? Okej, bra! Då säger vi så, vi syns senare.

i don't believe you

Hej på er! Jag ska in till stan nu, tänkte bara berätta det. Så att ni inte saknar mig. Vi syns sen då!


i'll be waiting for you

Jag har helt glömt bort att visa er detta. PTs om-redaktion kom hit och intervjuade mig.
Läsa kan ni göra här, men receptet på muffinsarna är lite fel. I cheesecakefyllningen får ni lägga till ½dl socker. Fast det vore ju inte hela världen om det glömdes bort.

i believe in you

Denna tidning har jag sökt ett tag nu, men den verkar inte finnas någonstans.. Här kan man bläddra i den i digitalform. Dock inte samma sak, så jag ska fortsätta leta!

My dreams are coming true

Åhlens är en affär som jag önskar fanns här.. Den stängde förra året, för lite kunder tror jag. Om den bara funnits ett tag till och fått in alla dessa underbara varor som jag nu bara får se bilder på, ja då hade den nog överlevt. Jag hade nog köpt så mycket, att jag hade räddat den.


speciellt dessa kartongformar... (bilden lånade jag hos Mia Öhrn)

i wanna grow old with you

Fyra sju inlägg, inte illa. Vet ni vad nu ska jag färga håret, sen ställer jag mig nog i köket och tillverkar glass, är otroligt sugen på det! Jag ska självklart dela med mig utav receptet, om det blir något alltså. Det återstår att se.
Ni får njuta av denna röda



come away with me



Jag är med och tävlar hos Tårtkalas om en vinst från Dr Oetker.
Tävlingen håller på till den 9/4, tävla ni också!

Exotisk pavlova

Vi hade finbesök av mina underbara kusiner och kusinbarn. Det firade vi såklart med en trerätters. Jag stod för efterrätten och det blev en pavlova med exotiska frukter. Receptet hittade jag i reklambladet från konsum. I receptet stod det att man skulle ha den i ugnen i 1½ timme. Enligt mig behöver den längre tid. Den blev så mjuk.. Om man låter den stå i den avstängda ugnen under natten blir det nog bra.


Pavlova

4 äggvitor
1 krm ättiksprit
3 dl socker
3 dl grädde
1 granatäpple
1- 1½ passionsfrukter
3 sharonfrukter
7-8 physalis

Vispa äggvitorna med ättikspriten och 1 dl av sockret till hårt skum.
Vänd försiktigt ner resxten av sockret, täck en plåt med bakplåtspapper.
Bred ut marängen till en rund botten, tjockare runt ytterkanterna än i mitten.
Grädda mitt i ugnen i 1½timme. (Låt stå i ugnen över natten för en hårdare maräng)
Vispa grädden och fördela på pavlovan. Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och gör detsamma med granatäpplet. Skär de andra frukterna och fördela på pavlovan.

love is all we need

Har varit mer frånvarande än önskat.. Vet att jag bara tjatar om det, men nu ska ni få er ordentlig uppdatering. Medans jag skriver inlägg och redigerar bilder så kan ni besöka bion och roa er med att irritera de övriga besökarna.

Hur du irriterar alla andra biobesökare
... smaska högt när du äter godis och släng alla papper på de som sitter framför dig
... rapa högt och prutta. Gör det ofta och skratta som om det vore skitkul.
... kasta popcorn på folk och ropa: "Det snöar! Det snöar!"
... kommentera filmens handling högt / och avslöja händeler i förväg
... prata i mobilen om könsjukdomar
... skratta högt, även om det är en riktigt tråkig scen
... ha på dig en hög hatt / skaffa superafro
... somna och snarka högt
... spring fram och tillbaka till toaletten (och tala högt om hur dålig du är i magen och att magsjukan är smittsam)


längtar efter sommar...                 kommer väl till pass till mitt tidigare förslag!

det som inte dödar dig, stärker!

Mina kära vänner, jag lever. I det förra inlägget lovade jag att återkomma senare, men det hände först nu. Nu lovar jag igenting, men ni kommer nog hitta ett inlägg eller två här imorgon. Det ni! Förra gången svek internet uppkoppligen (ett ord?!) mig för 100ade gången.. Nu har jag skaffat sladd! Fast jag ska dock inte tillbringa min lördagkväll här. Tar med mig min tantstickning, parkerar mig i soffan och sätter på en film.

RSS 2.0