i want to be the only hand you need to hold on to

Long time no see, sorry! Men vad säger man, internetet mitt är inte vad det varit och nu när jag hade tid så är det gudomligt väder ute. Tar mig en promenad med vovven tror jag. Återkommer senare med lite recept och liknande. Jag har inte glömt bort er, lovar.

I promise!

Imorgon kommer massa recept, lovar. Håll ut!

one second it was perfect, now you're halfway out the door

Nu har jag lyckats få till en både vårigare och snyggare design. Den kändes väldigt mycket finare än den andra och jag måste säga att jag är ganska stolt! Haha.. Vi hörs och syns imorgon!




you gotta treat me right, and be my knight in white

Uppdaterar med alla recept, har ett flertal nya nu. Så fort jag får internet igen.. Håll tummar och tår för att det händer snart! Har ju lov nu och har varit gode krativ i köket faktiskt. Ni får se mer sen, förhoppningsvis imorgon.


dagens

Filglass med björnbärsrippel

Hej hörrni! Internet har slutat att fungera på min dator och jag har därför inte kunnat uppdatera.. Jag har dock varit riktigt flitig i köket. Gjort båda det ena och de andra, jag fyllde år i torsdags så! Här får ni i alla fall ett glassrecept som jag hittat i Sommarens söta. Har gjort om de lite så här ska ni få min version av det hela!


Filglass med björnbärsrippel               ca 1l

Glassen;                                   Björnbärssåsen;
2,5 dl långfil                              2-3 dl björnbär
2,5 dl a-fil                                 1 msk socker
1 dl vispgrädde                         1 msk potatismjöl
1½ - 2 dl socker

För att göra glassen så blandar man filen med sockret. Rör tills sockret löst sig, tillsätt därefter grädden.
Björnbärssåsen är väldigt enkel man blandar bara alla ingredienserna.
Följ instruktionerna till glassmaskinen och frys glassen. När den nästan är klar så brer du hälften av glassen i en form och häller på hälften av såsen. Upprepa detta och frys ner. Jag serverade den här med en krossad kardemummaskorpa, mums!
RSS 2.0