don't stop beliving


Mor min gjorde baugetter till hennes tentadebut, som sker imorgon. Wish her good luck! När det blev över två så tackar ju självklart inte bror och jag nej. Just nu borde jag sitta och äta den samt dricka yoghurt och, hör och häpna, plugga.. Men hörrni, snart lov. Snart, snart!

I alla fall så upptäckte jag till min förvåning att jag inte visat några recept som ligger i mina gömmor. Tror det eller ej men jag kom även på, inte bara en utan, två. Med stort T. Idéer idag, så till veckan ska jag nog visa er det jag tänkte på. Förhoppningsvis, det handlar i alla fall om choklad, banan, mint och lite mer choklad. Tro nu inte att det är blandat allt ihop, ta det lugnt!

Har förresten funderat över att prova på att göra en design själv, en snygg vill säga. Så ska försöka mig på det, ni lär ju se om det förändras någonting framöver.

follow your heart

dagens

Det blev att jag pluggade hela gårdagen, hela tiden. Som jag sagt, fast jag pausade inte ens för att ge er semelreceptet som jag lovat. Nä det kanske ni inte vill ha nu? När det är försent, fast egentligen, varför inte äta semlor när man vill. Fast det är ganska roligt med en speciell dag.

Hur som haver så är jag nu klar med mitt arbete och det ska lämnas in idag. Jag har sovmorgon och börjar först tio så jag har gott om tid på mig att skriva ut och så. Varför jag är vaken nu kan man fundera över. Det gör jag också, nä ska plugga lite nu också. Men hörrni nu ska jag hoppa i duschen sen skriva ut arbetet och därefter äta frukost och plugga lite. Om det blir tid över kanske ni får ett recept, men jag tror inte det.

Vi hörs senare då, med mer recept, promise! Det blir snöbollar bland annat, inte dem ni tänker på, utan andra.  

make it the best year ever

dagens

i can't keep loving you, with half of my heart

Hej!

Har tyvärr inte hunnit med er ikväll, blev väldigt mycket hkk plugg och har fortfarande kvar lite.. Imorgon så blir det att jobba flitigt hela skoldagen, vi får nämligen bestämma allt vad vi ska jobba med hela onsdagarna, alla onsdagar. Och så har man ett estetiskt val, det ni, det är riktigt bra och skönt. Älskar onsdagar!

I alla fall så blir det hkk plugg hemma efter skolan. Måste bli klar med inlämningen imorgon. På skolan blir det No och matte. No blir det hemma också, har prov på torsdag.. Känns inte helt bra om vi säger så.

För att göra er lite glada efter mitt ovanligt långa och ack så tråkiga inlägg får ni här en liten rolig sida som jag hittade idag. Prova så ska ni få se, lite smått läskigt faktiskt.

Bjuder även på en bra låt;

i just can't stop loving you

Jag hade ju som ni vet tänkt lägga ut ett recept på semlor igår, bara därför vill inte publishme samarbeta. Tror dock inte det var enbart för mig det krånglade, vilket känns lite bättre. Nu måste jag i varje fall plugga, har en hkk inlämning på torsdag som vill bli gjord så det är bara att sätta fart. Så ni får vänta på receptet en stund, hoppas ni överlever! I varje fall så får ni en trailer till en bra film, tidresenärens hustru, grym var den!

in my eyes, you´re perfect

Sitter just nu och tittar på the timetravellers wife. Satte just på den så jag vet inte riktigt om den är bra än, berättar det imorgon. I alla fall så kommer det recept imorgon, har varit upptagen hela dagen. Nu ska jag fortsätta se och inte missa hela filmen pga datorn.. Brukar bli så..
Det är ju alla hjärtans dag idag, jag hade tänkt ge er sista minuten recept dagen till ära. Men så blev det inte.. Jag kan ge er ett bra recept på semlor imorgon istället!



dagens

Italiensk kycklingsoppa m. tillbehör

Denna soppa är riktigt jättegod och ni borde verklugen prova den. Tänk den med ett gott bröd, mums! Jag gjorde lite små ändringar i receptet, t ex så satt jag i mer ctiron, salt och peppar, lite andra kryddor och så. Bara såna där små grejer, så ni får originalreceptet.


Italiensk kycklingsoppa

400 g kycklingfilé
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 paprikor, i olika färger.
1 msk olivolja
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
2 tsk pressad citron
1 krm svartpeppar
250 g färsk tortellini (t ex ost eller pestosmak.)
4-5 soltorkade, marinerade tomater
1 kruka basilika
½ dl grovriven/hyvlad parmesanost

Skär kycklingen i 1½ cm stora bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar. Fräs löken och paprikan i olja i en stor gryta. Häll på vatten och tillsätt buljong, tomatpuré citron och peppar. Låt grytan koka upp. Lägg i kycklingen och låt koka i ca 10 minuter. Lägg i tortellinin och låt den koka enligt anvisningarna på förpackningen. Smaksätt med salt. Strimla tomaterna och hacka basilikabladen. Servera gärna tomaterna, basilikan och osten vid sidan om så att man får ta själv. Njut!

icecream is healing for the heart

Sitter just nu och funderar över vilken smak min nästa glass ska ha. Söker inspiration på internet och har hittat två böcker som inte skulle sitta fel just nu, Jan Hedhs bok Glasspassion och en annan bok som heter Iskallt!.

this is it

Innan jag lägger mig måste jag, medans jag kommer ihåg. Rekommendera en tävling som en sida om mat har.
Så in och tävla nu med er, sen kan ni ju skicka vinsten till mig eftersom att jag tipsade er. Det är ju inte mer än rättvist, eller vad tycker ni?



sweet dreams

dagens





bilden säger allt..

Vaniljglass!

Känner mig oerhört trött idag, fast vem skulle inte göra det efter att ha suttit tre timmar och skrivit, konstant.. Hade nationellaprov idag.. Tror det blir tvn för min del efter att jag skrivit ett utav recepten som jag lovat och visat er min konfrimatonspresent.. Förresten minns ni filmen jag skrev om här? I alla fall så har jag börjat läsa boken nu, riktigt bra om vi säger så!

Som ni nog gissat var det denna present som jag pratat om, bjuder på ett glassrecept här nedan, riktigt smarrigt ska jag lova er. Tar mig nog en skål och sätter på en film, inte helt fel en torsdagskväll som denna.

Denna gången blev det bara vanlig vaniljglass, men vem klagar på det?! Serverade det med egna maränger och enkel chokladsås. Mums säger jag bara!

Vaniljglass

2 äggulor
125 g strösocker
5 g vaniljsocker
4 dl helmjölk (eller annan, smaken är som baken...)
1,5 dl vispgrädde
5 g majsmjöl

Häll äggulorna, strösockret, vaniljsockret och majsmjölet i en skål. Vispa tills äggulorna är nästan vita. Värm försiktigt mjölken och tillsätt lite i taget till äggblandningen, samtidigt som du vispar. När ingredienserna är ordentligt blandade häller du över blandningen i kastrullen. Värm blandningen på medelvärme i 1-2 minuter. Se till så att det inte börjar koka. Om blandningen koagulerar vispar du den i en halv minut. Låt blandningen svalna till kylskåpstemperatur. Vänd sen ner grädden i blandningen. Slå på glassmaskinen och häll i blandningen.

Några av mina favorit redskap!

Jag som suttit med photoshop hela eftermiddagen och knåpat med en massa bilder som jag skulle visa er, men då är de såklart för stora.. Jag vet inte hur man förminskar bilderna så det blir inte så bra.. Så ni får helt enkelt nöja er med denna vanliga bild.. Jag som varit så kreativ och duktig, tänkte överraska er. Så gick det med de. Nu ska ni i alla fall få se lite grejer här.


1. Kaveln är himmelsk, jag älskar den! Bland det bästa som finns, tror minnsan den kommer härifrån om ni vill ha en egen. Är dock inte säker, kan komma från någon annanstans vem vet..

2. Den lilla vita kaveln har jag inte använt så mycket faktiskt (läs aldrig), den är också gjord i silikon så den är en lite mindre version utav den stora. Är perfekt när man ska kavla ut någonting  mindre t ex lock till cupcakes. Den är nog också härifrån, tror jag.

3. Den gröna grejen i mitten är helt enkelt en grytvante i silikon, riktigt smart faktiskt! Hittade en sida som säljer dem här.

4. Detta är en spritsare eller hur man nu ska förklara och jag har dekorerat cupcakes med den. Cupcakesen har jag dock inte visat er än, men det kommer. Den är precis som allt annat super! På förpackningen heter den någonting så passande som, decopen. Så ska jag nog börja kalla den. Hittade även nu en sida som sålde denna här. Min är ju som ni ser grön, fast de verkar bara sälja bruna.. och orange..

5 & 6. De andra två grejerna är helt enkelt måttsatser som det finurligt nog går att byta mått på. Här finns den lilla och här finns den stora. Om ni vill köpa de finns det en knapp brevid bilden där det står hitta butik/ återförsäljare. Tror faktiskt att dem finns på Önska också om jag inte är helt ute och cyklar.

Följ min blogg med bloglovin


Hörrni! Det kommer ett låångt inlägg imorgon, promise! Eller kanske flera, vem vet. Det ni har att längta efter är recept på en gudomlig kycklingsoppa, recept på goda jitterbuggar, maränger och browies samt ett inlägg och mina senaste tillskott till köksmaskiner, bra-att-ha grejer i köket. Det ni! och om ni nu skulle vara så vänliga och strunta i min hemska design (jag är väl medveten om att headern är under all kritik) skulle jag bli oerhört tacksam, och bara därför bjuder jag på ännu en av alla fina bilder.

cute as a button

kul att publishme är knasigt, märkte att bilden försvann ur förra inlägget och i inlägget innan det har texten försvunnit från.. Ska försöka fixa detta och återkommer senare med lite bilder på grejer jag fick i jul (liiiite sen bara!) och i konfrimationspresent (den fick jag dock i söndags, inte jag som var sen..)


dagens

Jordgubbsmoussetårta

Älskade syster min fyllde hela nio år i söndags och de firade vi, stort såklart! Det var hon värd också sötisen. När vi funderade på tårta så skulle hon bestämt ha denna, ingen gräddtårta eller någonting liknande. Nä här skulle det vara en midsommartårta, som den så fint hette i Buffe där jag fann receptet. Hon är söt på det viset, syster min, allt ska vara på hennes vis. Men jag älskar henne trots det. Inte trots, tack vare! Fast tårtan, ja den blev en succe och ska göras fler gånger. Tänk sommar och sol och barfota fötter och en bit tårta, mmm! Här får ni nu det gudomligt goda receptet.


Jordgubbsmoussetårta

Botten:
110 g smör
2 1/4 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dubbeldaim (à 56 g)
smör + ströbröd till formen

Fyllning:
5 gelatinblad
1/2 + 1 liter jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Mixa 1/2 liter jordgubbar i matberedare/stavmixer till en slät puré. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens. Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid serveringen.  Toppa tårtan med 1 liter rensade jordgubbar eller annan dekoration.

Leilas formfranska!


50 Leilas formfranska

50
g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk flytande honung
2 tsk brödsirap
1 dl god olivolja
1.5 msk flingsalt
2 dl durumvetemjöl
10 dl vetemjöl special
smör
sesamfrön eller blå vallmofrön till brödformarna
flingsalt till utbakningen
1 st ägg till pensling
5 2 2 1 1.5 2 10 1

Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt. Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Jäs i bunke under bakduk, i cirka 40 minuter till dubbel storlek. Smöra och bröa formarna med sesamfrö eller vallmofrön. Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna. Låt dem jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla limporna med lite vatten, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden. Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på ett brödgaller.
RSS 2.0