Leilas formfranska!
Leilas formfranska
50 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk flytande honung
2 tsk brödsirap
1 dl god olivolja
1.5 msk flingsalt
2 dl durumvetemjöl
10 dl vetemjöl special
smör
sesamfrön eller blå vallmofrön till brödformarna
flingsalt till utbakningen
1 st ägg till pensling
Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt. Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Jäs i bunke under bakduk, i cirka 40 minuter till dubbel storlek. Smöra och bröa formarna med sesamfrö eller vallmofrön. Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna. Låt dem jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla limporna med lite vatten, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden. Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på ett brödgaller.
Kommentarer
Postat av: Millah
Hej :)
Jag har nu igång en hel del tävlingar och det kommer in nya hela tin.
Kanske finns det något som intresserar just dig.
Var gärna med :)
http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html
Är du int intresserad ber jag så hemskt mycket om ursäkt
och då är det bara radera den hära kommentaren eller nå:)
Ha det bra :)
Kramar // Millah
Trackback