God jul (bättre sent än aldrig)

Hej på er! Long time no see. Men jaa internetet har inte riktigtfungerat som det ska och sen så har det ju faktiskt varit jul. Hörni jag ska ge er en massa goda recept senare vi syns senare. Tänkte bara berätta att jag lever, har haft en mysig jul och just nu längtar jag otroligt till på tisdag då jag får besök från Skåne. Vi syns och hörs!

Julgodismakeri

Här har vi (läs jag) gjort en massa julgodis idag blev både knäck, mozartkulor, nougat, mandelmassa, fudge och mintkyssar. Det ni! Imorgon blir det ännu mer, Rocky road ska göras så det får bli imorgon. Ni vill nog ha lite recept kanske? Och det ska ni få. Men först vill jag be om ursäkt för min frånvaro och därför blir det en massa recept.

I belive in you


Nu ni nu har jag inget mer läxa och inga fler prov, aldrig mer. Eller ja aldrig mer detta året men det är bra det också. Har inte gjort så mycket i veckan och har inte planerat så mycket heller.. Ska nog julbaka lite ordentligare till helgen så det kommer nog upp en del recept då. Annars händer inte mycket här hemma.. 
Hoppas bara att julkänslorna mina kommer snart. har inga än och det bådar inte gott. Nä ni detta måste göras någonting åt...
Förresten jag struntar nog i detta med design är inte haj på det så jaa ni får nöja er med denna.

Pepparkaksbrownies

Jag har franskaprov och engelska speech imorgon. Pluggar nu så ni ska bara snabbt få ett recept. Har inte pluggat så mkt tidigare i veckan så jag får skylla mig själv. Fast jag har faktiskt umgåtts med mina kusiner istället och det var betydligt roligare. Och då var det faktiskt värt det.  Känns som att ni verkligen längtade efter att få höra detta och jaa. Nu har ni fått veta det i alla fall, kul va? Här får ni i varje fall ett recept. Enjoy!

Detta recept är en juligare variant av detta som jag lånat från Linnéas Skafferi.

150 g smör
1 dl kakao
3 ägg
3 dl socker
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
1 tsk nejlika
1 tsk kanel

Smält smöret och blanda ut kakaon och kryddorna i det. Låt svalna.
Rör undertiden ihop äggen och sockret. Blanda ut bakpulvret i mjölet och vänd sedan i det  tillsammans med smöret i äggblandningen.
Klä en ugnsform med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda långt ned i ugnen i 150 grader i ca 30 minuter.

I am flying my heart is taking over the world is flashing by, higher higher higher


ska precis baka, återkommer senare! ni får njuta av hejn medans..

Veckans blogg, jag?!

Sitter och pratar med Matilda samtidigt som jag gör en powerpoint till mitt speech och dricker underbart ryskt thé. Jag vet jag vet mycket prat om Ryssland nu, men jag älskar detta land i öst.. Ändrade som ni ser tillbaka designen, den förra såg så trist ut, så nu är denna tillbaka..
 Vet ni vad jag är nominerad till veckans blogg, det kunde ni inte tro va? Nää inte jag heller men så är i alla fall fallet så in med er och rösta hos här hos Johanna.

 

Pengar är som gödsel, till ingen nytta om de inte sprids.

Hallå hallå, I'm alive! Har faktiskt bakat i helgen, jag och Genya gjorde en tårta. Receptet blir nog lite svårt att ge er, ingredienserna var inte direkt svenska. Men en bild ska jag väl kunna ge er. Dock inte nu.. Jag sitter och skriver (läs försöker) på mitt engelska speech fast jag kanske tar en paus sen. Berättar mer senare lärarana ska skriva betygen i helgen så det bir mycketmycketmycket plugg denna vecka.. Bakar väl inte så förfärligt därför..


köpte mig en matroska, bara så ni vet ;)

Nu sitter jag och njuter av underbara ryska chokladpraliner, som Marina köpte massor av till min stora glädje.


Saknar dom redan....

syns på tisdag!


Är det jul så är det..

Jul, jul strålande jul...

Nu är jag packad och klar far på ungefär en timme så hinner ge er recept på julgodis att göra i helgen. Receptet på fudgen är från min nya bok, Julgodis för små och stora sockerbagare. Nu ni ska få börja koka ihop lite godsaker.

Detta ska jag bjuda my russian family på, hoppas dom gillar det!

Gräddfudge med chokladöverdrag

5dl strösocker
2½dl mjölk
1½dl vispgrädde
½dl ljus sirap
1½tsk vaniljsocker
75gr mörk choklad

Klä en form, ca 20x20 centimeter med bakplåtspapper. Blanda socker, mjölk, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på svag värme under omröring tills allt socker löst sig.Pensla med en fuktig pensel runt kanterna av kastrullen för att ta bort eventuella sockerkristaller. När det kokar, sluta röra i fudgen och låt den koka till 115grader eller tills den håller för trådprov. Det tar cirka 20-40 minuter. Ta av kastrullen från värmen och låt den svalna i 5 minuter. Lägg i vaniljsockret och rör kraftigt med en träsked i 5 minuter eller tills smeten börjar tjockna och bli glanslös och matt. När fudgen svalnat, smält chokladen (förslagsvis i vattenbad). Låt den svalna. Bred ut chokladen över fudgen och låt den stelna helt. När chokladen stelnat,vält upp fudgen och skär den i tärningar. Förvara i lufttät burk. Njut!

Ischoklad med mintsmak

200gr mörk choklad
100gr kokosfett
2 - 4 droppar pepparmintsolja

Dela chokladen och smält den i vattenbad eller försiktigt i microugn. Lägg chokladen och kokosfett fördelad i små bitar tillsammans och låt bli varmt. Rör om ibland så det blandar sig ordentligt. Vill du ha mintsmak, smaksätt med pepparmintsolja. Häll smeten i ischokladformar. Ställ ischokladen svalt så snart som möjligt. Förpacka i plastburk. Förvaras i kylskåp.



Äta bör man annars dör man.

Kommer strax med recept, ska packa först!

Målet är ingenting. Vägen är allt.

Fråga mig inte om designen det ska ordnas, tro mig...

Kardemummaskorpor

Har helt glömt bort att visa skorporna jag bakade för ett bra tag sen. Jag doppade en del i choklad och andra behöll jag som vanligt. Skorporna har en tendens att falla isär, i alla fall i just detta recept. Så ta ut dom ur ugnen i tid.. Nu åker jag imorgon så vet ej ifall ni hör av mig förrän tisdag, vi får se.. Fast jag kanske,kanske,kanske kokar ihop nå julgodis ikväll, vi får se. Här får ni i alla fall receptet. Fast nu i jultid så hade jag gjort om de små rackarna till julskorpor.




Kardemummaskorpor

100 g mjukt margarin

1 dl störösocker
1/2 dl farinsocker
1 tsk kardemumma
2 ägg
1 dl mandel
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Rör det mjuka smöret, sockret, farinsockret och kardemumman till en mjuk smet. Blanda ner äggen. Hacka mandeln grovt och blanda tillsammans med mjölet och bakpulvret innan det rörs ner i den övriga smeten. Forma till två rullar som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut längderna och skär i önskad tjocklek. Sänk ungsvärmen till 125 grader och ställ in skorporna för att torka i cirka tio minuter.

saknar malta....


bara så ni vet

Om du ser ut som på ditt passfoto, då behöver du ut och resa.

Nu är det tävlingsdags igen!


Denna gång är den hos kalasgott och i samarbete med Lyckas med Mat.
Så in där och tävla med er!
RSS 2.0