Fyra väggar gör inget hem.

Nu ni, nu kommer receptet (finally!) Jag satt i uppis idag och har sålt en massa fika till elevera på skolan.. Så känner mig inte direkt sugen på fika idag. Nu ska jag koka mig en kopp thé och gå ner och plugga med tända ljus i mitt julpyntade rum, men först ska ni få receptet.

Mandelmassan gör dom jätte saftiga! Igår var ju första advent, då fikade vi dessa. Passa på att göra dom till nästa söndag.

Julcupcakes

3 ägg
2½dl strösocker
1tsk vaniljsocker
100gr smör
1dl mjölk
3½dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
mandelmassa efter smak (Mycket enligt mig, ju mer desto bättre)
1 msk julkryddor

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret,häll i mjölken ich blanda ner det i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kryddorna och salt och vänd försiktigt ner det. Riv mande
lmassan och blanda ner den. Fyll formarna och grädda i mitten av ugnen i cirka 15min på 175grader.

Julen är här

Receptet kommer först imorgon för jag har tyvärr inte tid att visa det idag, kameran är tyvärr inte här så jag kan inte visa dom heller.. Hmm men ni kan få två jul disney låter istället, gillar mest Skönheten och odjuret låten. Men alvin och gänget är ju så himla söta så dom får ni också lyssna på! Imorgon är det första advent, hjälp vad tiden går fort. Oj vad kul med jul jag fullkomligt älskar den! Ikväll ska jag på bio, New moon det blir nog trevligt. Igår var jag med Hanna, trevligt det också. Imorgon ska jag på teatern och julpynta mitt rum, mysigt värre! Hörrni nu ska ni få återgå till vad ni nu höll på med och jag ska göra detsamm.

I'm just a caterpillar, not yet a butterfly..

Så där ja nu var både muffinsen och glasyren klar, nu ska det bara dekoreras. Sen ska jag plugga lite grann som vanligt.. Gör mig nog en kopp te lagom till Grey's anatomy och det slinker nog ner en cupcake då eller vad tror ni?
muffins och sugarpaste recepten kommer senare, när de är dekorerade och fina. Smell ya later!


(Det är bara frostingen, själva cupcaken har ingenting med någonting att göra)
Den är väldigt bra om man har en grop eller så i en tårta och vill fylla ut den, och god är den också. Men gode söt..

White fluffy frosting:
1 cup strösocker (ca 2,3 dl)
1/3 cup vatten (ca 0,8 dl eller 5,3 msk)
1/4 tsk pressad citron eller vitvinsvinäger
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker

Rör ihop socker, vatten och citron i kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda i kastrullen. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna (var extremt noga med att inga gulor kommit med) och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas. Häll i lite i taget av den varma sockerlösningen i äggviteblandningen under konstant vispning (detta moment får gärna ta 10 min, häll bara lite sockerlösning i taget, och vänta nån minut mellan varje gång). Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, ca 10 min.

Musik är det enda språk som inte behöver översättas

Kanske borde satsa på en musik blogg istället? Nä är inte speciellt haj på detså håller mig till hejna! Hade faktiskt tänkt baka nu, samtidigt som jag lyssnarpå Ronan Keatings nya jul/vinter skiva Winter songs, denna Winter song är helt klart min favorit. Men hörrni ni kanske är intresserade av vad jag tänkte baka? Jo det blir jul cupcakes med white (läs red/röd) fluffy frosting.

Ursäkta röran!

Håller på att trixa med designen lite, men det blir inte som jag vill.. Så jag lånade denna designen så just nu får det vara den. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Skönheten sitter i betraktarens öga.

Nu så kommer recepten, som ni väntat va? Suttit fast vid datorn och väntat och väntat, visst är det så? Förstod det men vet ni vad? Jag har gjort annat. Men nu slipper ni vänta för här får ni det första och enligt mig godaste!


Det ser inte mycket ut för världen men dem är herregud goda, kan jag lova! Det räcker till två cheesecakes så om du bara vill göra en, minskar du ingredienserna. Jag och syster var sugna på något nytt så hon gjorde jordgubbs och jag längtar så rackarns till julen så den är min. Hade inte mycket fantasi idag känner jag så därför är den inte så fin men men insidan som räknas, right?

Cheesecaka, grunrecept 2st

3dl grädde
1tsk vaniljsocker
3 ägg
2dl socker
1 liten philadelphiaost
massor digestivekex
lite smör

Vispa ihop grädde och vaniljsocker, låt stå. Dela upp äggen i gula och vita rör därefter ihop äggulorna, sockret och philadelphiaosten. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ihop allting. Smält lite smör och blanda det med digestivekex som du har krossat. Täck botten av formen med kex och häll i smeten, frys tills den är genomfrusen. Ta upp ca 15min innan servering. Dekorera, njut!

Jul cheesecake

1 sats grundrecept
1 apelsin, saft och skal
2 tsk julkryddor (kanel, kardemumma,kryddpeppar, ingefära mm.)
pepparkakor (istället för digestivekex)

Gör som i grunreceptet men blanda även ner skal och saft från apelsinen samt kryddorna. Byt ut kexen mot pepparkakor!

(Vi hade en klar smakblandning men det går nog bra med detta också!)

Jordgubbs cheesecake

1 sats grunrecept
2dl jordgubbsflorsocker
torkade hordgubbar efter smak.

Gör som grundreceptet men lägg till florsockret och jordgubbarna.

Julcheesecaken är otroligt god och min absoluta favortit, den får fem av fem stjärnor. Och nu när det är exakt en månad till julafton och inte roligast väder behöver vi lite julkänsla så vad passar bättre än den? Har förresten gjort en julkategori som förhoppningsvis fylls på allt eftersom.

Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken.


Har faktist hunnit baka i helgen. Två cheesecakes och lite chocolate chip cookies. Men jag är så otroligt trött just nu så ni får recepten imorgon. Har pratat med min saknade vän från skåne och hon kommer hit till nyår :D Vi gjorde två olika cheesecakes, jag gjorde en lite julinspirerad och lillasyster gjorde en med josdgubbssmak. Mer får ni höra imorgon Så det kommer upp en hel del recept imorgon.
Var ju på öppet hus igår och jag ahr absolut ingen aning om vilken linje jag vill gå.. Informationen om Kandalaksha resan var betydligt roligare. Men hörni nu ska jag dra ivägpå en dejt med John Blund, vi hörs!

Life's a climb



Jag måste först ta tillfället i akt och be om ursäkt för min frånvaro. Men eftersom att det sker lite re-decorating i huset så stängdes internet av. Men som ni märker så är det påslaget igen. I helgen kanske det inte händer så mycket här, i alla fall inte vad gäller bakningen. För ikväll ska jag se film, Kenny Starfighter och Horton! Med fruktsallad och glass, har just ätit en så otroligt god middag som syster och jag kokade ihop. Imorgon så är schemat späckat. Klockan tioär det öppet hus på ett gymnasium, måste gå lite tidigare för klockan ett ska jag vara på information om Kandalaksha resan därefter klockan sex är det tjejkväll. Och på söndag så ska jag kanske vara med Hanna (Blev ändrade planer, hon spenderar natten här inatt!) sen på kvällen är det teater för min del. Blev pappa i pjäsen, iår igen! Men det går nog bra. Så vi kanske bakar (?) om hojna kan slita sig från böckerna ;)

Gifflar m. fyllning

Hade fullt upp igår så receptet kommer först nu, bättre sent än aldrig. Har inte hänt mycket idag, städat lite, hjälp syster min med läxan och varit i skolan.. Annars har det varit gode lugnt. Gjorde nyss lite chokladbollar till kvällens grey's anatomy!


Dom blev väldigt små denna gång men då kan man prova flera smaker! Lillasyster har gjort dom, duktig som hon är.

Gifflar m. fyllning

25gr jäst
100gr smör
1dl grädde eller mjölk
1½msk socker
2krm salt
ca 5dl vetemjöl

fyllning
fast röd sylt, gelé eller någonting annat gott.

pensling
1ägg
pärlsockeroch mandelspån

Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret, tillsätt grädden eller mjölken och låt degspadet bli fingervarmt, 37grader.  Häll det över jästen och rör tills den är upplöst. blanda i sockret, saltet och det mesta av mjölet.
Arbeta degen blank och smidig. Strö över ett tunt lager mjöl. Låt degen jäsa övertäckt, ca 40min. Knåda i resten av mjölet på bakbordet. Dela degen i två delar. Kavla ut dem till runda kakor, skär eller sporra ut varje kaka i 6-8 snibbar. Fördela fyllningen på snibbarna rulla ihop dem från den breda sidan mot spetsen. Lägg gifflarna på plåtar och låt dem jäsa under bakduk 30-40min. Pensla dem medägg strö på lite pärlsocker och/eller mandelspån. Grädda mitt i ugnen på 250grader 5-7min.

Chokladbullar

Vi hade två jäst(er?) som gick ut idag och jag som inte har några läxor i veckan förutom en ynka pytteliten som knappt räknas (lycklig!!) så jag var inte sen att göra om de till goda bullar och gifflar! Här kommer mitt bästa bullrecept! Kunde verkligen inte somna igår så jag har varit som en zombie hela dagen. Fast det har hela klassen egentligen varit, så det gör inte så mycket ;) Har även fått tillbaka tre prov idag, gode nöjd.. Engagerade hela familjen i bullbaket och vi har just fikat! Känner att det blev lite random ordning på texten, men det fixar ni nog. Här får ni i alla fall receptet.

Bullar

50gr jäst
150gr smör
5dl mjölk
½tsk salt
1-1½dl socker
1½tsk nystötta kardemummakärnor
1 ägg
ca 1½ liter vetemjöl

1 ägg till pensling
pärlsocker och hackad sötmandel till garnering

Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37grader. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt resten av degspadet, saltet, sockret, kardemumman, ägget och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig tills den släpper degbunkens kanter. Strö över lite mjöl,täck den med en bakduk. Låt den jäsatill dubbelstorlek, beräkna 30-40minuter.
Arbeta samman degen några miuter i bunken. Stjälp upp på mjölat bakbord. Knåda i ytterligare mjöl. Degen är färdigknådad när den släpper bakbordet och händerna. Dela degen mitt itu, kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord. Fördela fyllningen, forma till den form du vill. Låt bullarna  jäsa under bakduk till dubbel storlek, 20-30min. Pensla dom med uppvisat ägg, strö på pärlsocker, mandel eller vad du nu har. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250grader 8-10min. Njut!

Giffelreceptet kommer imorgon,mest troligt ska på teater med skolan och kommer hem halv fem och ska vara på min teater halv sju(?). Men ni ser väl!

En vän är en person som kommer när andra försvinner.

Sitter och ser film med far min. Vi såg just Chuck och Larry, riktigt skoj är den och nu flippade han till fyran där Die Hard går. Ingenting för mig så jag tog fram datorn. Har bakat hela dagen känns det som fast egentligen har jag knappt gjort nå. Här får ni i alla fall ett nytt recept!

Jag vet att det egentligen inte finns några mandariner i Sverige men jag säger det i alla fall. Ni kanske säger satsumas, clementiner eller någonting annat.

Julkladdkaka
1dl matolja
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 mandarin (skal och saft)
florsocker och mandarin till garnering

Blanda olja med socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen ca 20 min på 175°. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Dekorera med lite mandarin.

I'm only me when I'm with you

Blev lite bakning idag i alla fall, till och med två sorter. En kladdkaka och mördegskakor, kladdkakan är i ugnen än så länge men här kommer mördegskakorna!

Jag pudrade över lite(!) florsocker när de var klara.

Mördegskakor
4½dl vetemjöl
½dl strö eller florsocker (du kan ta mer ifall du vill)
200gr smör

Arbeta samman ingredienserna till degen. Låt vila kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 175°. Baka ut dom på valfritt sätt. Eller så kavlar du bara ut dom och trycker ut i olika former.

Gaffelkakor
Rulla degen till lika stora bollar och sätt dom på en plåt tryck sen med en gaffel så de får ett gaffelmöster
Finska pinnar
Rulla ut degen till fingertjocka längder som skärs i 5 cm långa bitar. Pensla bitarna med äggvita och doppa dem i pärlsocker och mandel. Lägg kakorna på plåt med bakpapper och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.
Schackrutor
Dela degen i två delar och blanda i 2 msk kakao i den ena delen och 2 tsk vaniljsocker i den andra delen. Dela degarna i bitar som rullas till längder. Lägg en ljus och en mörk längd vid sidan av varandra osv. Skär kakorna i 3-4 mm tjocka skivor som läggs på plåt med bakpapper. Grädda schackrutorna mitt i ugnen i 175° i ca 8 minuter.
Snurror
Dela degen i två delar och blanda i 2 msk kakao i den ena delen och 2 tsk vaniljsocker i den andra delen. De båda degarna kavlas ut och läggs ovanpå varandra och rullas samman.

Isn't it obvius that I love you

Jag skulle helt klart kunna sitta på youtube och titta på filmer hela dagen lång.. Är så roligt, youtube är helt klart en favorit!


Har spenderat hela eftermiddagen påstan och några inköp blev det.Konstigt nog jag är ingen storshoppare, mor min kan intyga på detta. Besökte även den nya inredningsaffären och oj vad mycket fint. Allt var underbart och jag ojade en hel del kan jag ta och tala om. Nu sitter jag här en fredagskväll med en tidning, ett glasjulmust och en mandarin. Mums! Älskar både mandarin och must, allt som är med jul är underbart. Längtar så tills julpyntet kommer fram. Vet ej hur det blir med baket i helgen men någonting ska jag väl knåpa ihop. Har just satt på Peter Jöbacks jag kommer hem igen till jul. Julstämningen är på topp med snön i fönstret och ljust tända. Älskar helg! Haha jag verkar älska allt :P

Chokladbakelse

Nu är det "bara" två prov kvar, av fem. Så nu blir det en lugn helg utan alltför mycket (läs inget) plugg. Imorgon efter skolan ska jag ta mig in till stan, har till och med skaffat sällskap till efter fyra. Då slutar Hanna och sen tar vi bussen hem. Denna gång ska jag ta rätt! Hon kan det här med busstidtabeller hon. Sen ska jag förhoppningsvis äta middag hos henne och spendera natten där. Kanske blir lite bakning, eller vad tror du Hanna?! ;) Nu ska ni få njuta av detta underbara recept som ni måste prova. Ljuvligt!



Jag gjorde dubbel sats och använde hälften ljus och hälften mörk choklad så att det inte blir för mycket chokladsmak (de yngre i familjen gillar inte detta) men samtidigt inte för lite (de äldre i familjen gillar inte detta). Om du känner för det så går det att ta någon smaksatt choklad, varför inte vinter chokladen Marabou har kommit ut med i begränsad upplaga (som jag fortfarande inte smakat). Några droppar pepparmint skulle nog inte heller skada.

Chokladbakelse

½dl malen mandel (eller hackad)
200gr mörk choklad (eller din favorit)
100gr smör
2 ägggulor
2 ägg
1½dl socker
florsocker till garnering

Smörj 6 ugnssäkre formar. Strö dem med lite mandel.
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad tillsammans med smöret, låt svalna något. Vispa äggulor, ägg och socker till en porös smet.      Vänd ner chokladblandningen och resten av mandeln. Blanda väl, fördela därefter i portionsformarna och grädda i 225grader i 9min. När de svalnat pudrar du över florsocker. Servera med grädde eller som det är.

Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.

Var sjuk i stort sett hela förra veckan och det har satt sina spår denna vecka, har otroligt mycket att göra och skolan är prio 1. Så tyvärr kommer uppdateringarna inte vara så många denna veckan. Möjligtvis att det blir bättre i helgen, förhoppningsvis. Ni får helt enkelt nöja er med denna bild ett litet tag..

Lyxmellis!

Sitter i soffan och ska just starta en film eller se nå på tv som vanligt.. Gjorde några snabba minicupcakes med frostingen jag gjorde igår. Sen ska ja´g plugga så vi hörs och syns. Hinner tyvärr inte baka någonting idag.

Lev ditt eget liv, för du ska dö din egen död.

Har precis kommit hem efter en kvällspromenad. Jag hade tänkt fara till konsum för att köpa Vinter chokladen och passa på att ta hunden på en kvällspromenad. När jag väl kom dit tror ni chokladen fanns då? Nä så klart inte, så det fick bli den Fläder sorbet och den var inte ens speciellt god. Precis innan jag gick så gjorde jag en sats white fluffy frosting så imorgon ska jag dekorera lite muffins! Nu sitter jag i soffan framför Ensam Mamma Söker och Helena har just valt Oscar.. Men hörni sleep tight på er och vi hörs imorgon!

Farmors banankaka

Söndagar är en av de bästa dagarna under veckan tycker jag och består oftast av sovmorgon, plugg, bak, dans och mys i soffan för mig. Och denna söndag är det ju till och med farsdag, själv har jag inte firat honom så fasligt. Ringt och grattat annars får vi se ifall jag bjuder honom på lite fika.


Denna kaka är bland det godaste jag vet och bland det enklaste att göra också, vilket är ett stort plus! Ibland gör jag den inte i sockerkaksform utan i muffinsform men på något vis blir det som inte samma sak. Grädda dem i såna fall bara 20 minuter.

Farmors banankaka

2 bananer
2 ägg
3dl socker
8msk mjölk
6msk smält smör
4dl vetemjöl
1tsk bikarbonat
2tsk vaniljsocker
2tsk bakpulver

Mosa bananerna och rör ihopmed äggen och sockret. Blanda nerövriga ingredienser. Smörj och bröa formen, häll därefter smeten i formen och grädda ca 50min i nedre delen av ugnen på 175 grader.

J'adore amour



På 26 minuter är denna goding klar! Snart är familjen hemma från dagstrippen till IKEA och då ska vi fika och dricka te. Kanske kokar ihop lite marsansås, tror ni det passar? Hade faktiskt tänkt göra ett kryp som filmen här nedan. Men tar nog den bara som den är, är godast så. En vanlig sockerkaka går det att göra så med..
Ni får receptet sen!

Drömmar är bra, att förverkliga dem är bättre.

Har just avslutat ett 43 minuter långt samtal med min goda vän nerre i syd. Hon kommer förhoppningsvis snart upp och hälsar på! Sitter precis och dricker vaniljthé, min favorit. Skulle ju som sagt var till stan, men jag är inte känd för att vara bäst på busstidtabeller så.. Jag gick i alla fall ner till busshållplatsen fem i tolv för att ta bussen 13.13. När jag sitter där slår det mig att det är ju lördag idag. Och jag hade tittat på tidtabellen för veckans alla andra dagar. Så bussen skulle komma först 13.43 och jag tyckte att sex minuter var lång tid att vänta. Så då traskade jag hemåt igen, och här sitter jag. Ska ta tag i mitt bak nu strax, ska dricka upp mitt thé först bara.

 
Åker förresten snart till mitt älskade Ryssland!

Stand for what you belive in, even if it means you stand alone.

Godmorgon godmorgon! (Blev inget godmorgon, internet krånglade så kunde inte publicera det förrän nu..)
Ny dag, nya möjligheter.. Vad ska man hitta på idag då? Stanna hemma och mysa, plugga, baka, städa, ta en promenad och se en film eller besöka stan, biblioteket och troligtvis utan sällskap.. Hm svårt val..
Förresten så har vi här uppe i Norrland börjat få ett riktigt ordentligt snötäcke inte nå sånt där tjafs som smälter så fort det tart i marken, nää marken våran är vit.

Har precis fått hemleverans utav en söt liten banan så ni kan vänta er ett recept i eftermiddag.
Men först ska jag plocka ihop här hemma, dammsuga och möjligtvis ta 13.13 bussen till stan, vi får se.

Our dreams will come true

Jaa vad ska jag säga, jag hade ju som sagt var tänkt baka banankaka. Tror ni inte mor min går och äter upp bananerna då?! Och jag hade sagt till särskilt att så ska du inte göra.. Jaja får bli någonting annat istället men vad? 

Måste bara säga att lyssna på Erik Hassles album Hassle, älskar det! Det spelas oavbrutet här hemma.





Nu säger jag god natt för ikväll, i alla fall här. Ögonlocken känns ovanligt tunga och jag har en dejt som väntar.
Med mr. John Blund himself!

Dumle och bananpaj

Det var dock inte denna kaka jag pratade om att jag skulle baka, den kommer senare. Imorgon!



Detta måste vara världens absolut godaste paj, man måste ta minst två bitar av den. Minst! Jag skulle lätt kunna äta upp en hel, det är de enda negativa med den. Man slutar aldrig att äta. Hittade receptet hos Danielle på Heavenly Cupcake.

Dumlepaj

175g smör
3dl vetemjöl
1dl socker
2tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver

1 1/2 påse Dumlekola
2-3st bananer

Vaniljglass


Smältsmöret i en kastrull. Blanda ner socker och vaniljsocker direkt i kastrullen och rör runt. Tillsätt mjölet och bakpulvret och blanda ordentligt till en deg, låt svalna lite. Tryck ut i en pajform och förgrädda cirka 10 minuter i 175 grader. Ta ur dumlekolorna ur pappret och skär den på mitten eller i tre delar, fördelar kolorna över pajskalet. Såhär långt kan du förbereda pajen i förväg. Precis innan du ska sätta in pajen i ugnen, skiva över bananer så att det täcker kolorna. Grädda i 20-30 minuter i 200 grader eller tills dumlekolorna smält och bananerna fått lite färg. Servera med glass!

Tävlingsdags!

Jag har uppdaterat med glasyren nu och ska alldeles strax sätta igång med nästa bak, en underbar banankaka!



Jag är med och tävlar hos Tårtkalas!
Var med du också.

Kolakaka

Satt hela gårkvällen och finkammade youtube på filmer om tårt och cupcake dekorering. Mamma hade lite roligt åt det, ordet frosting användes konstant.. Hittade en hel del go' bitar som jag fick en del tips ifrån. Så förhoppningsvis kommer det väl en hel del roliga recept och annat framöver, vem vet..


Denna kaka är resultatet av flertalet misslyckade försök så ät och njut! Den är så enkel så det är inte sant, man behöver bara använda en kastrull så man kan inte klaga på disken i alla fall. (:

Kolakaka

200gr smör
5dl brun farinsocker
4 ägg
3dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver

Smält smöret i en kastrull,dra av från plattan. Rör ner socker och ägg,blanda väl. Rör därefter ner övriga ingredienser, blanda väl återigen. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 175grader ca 20min.
Njut!

Glasyren
200gr Philadelphia ost
200gr vitchoklad

Smålt chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt svalna något, rör ihop chokladen med philadelphiaosten. Bred över en svalnad kaka, dekorera med granatäpplekärnor eller något annat gott!

Uppdaterar med glasyren en annan gång, måste rusa till tvn!

En sann vän är en sällsynt fågel.


Ni kan underhålla er med detta när jag pluggar, uppdaterar med ett nytt recept senare!

Chokladcupcakes med mintfyllning

Dessa cupcakes är så otroligt goda och saftiga, som bakelser, fast enklare..

Muffins

4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
175 g mörk eller ljus choklad efter smak
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja

Fyllning

100 g smör
florsocker
2 msk mjölk
1 msk naturell yoghurt/färskost
1 krm salt
15 droppar mintextrakt

Sätt ugnen på 175°C. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om och blanda väl. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 min med elvisp. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar. Fyll dem lite mer än hälften. Blanda fyllningen och spritsa ner den i smeten. Grädda 20-25 min i mitten av ugnen, om du använder små muffinsformar ca 15 min.
RSS 2.0