I'm only me when I'm with you

Blev lite bakning idag i alla fall, till och med två sorter. En kladdkaka och mördegskakor, kladdkakan är i ugnen än så länge men här kommer mördegskakorna!

Jag pudrade över lite(!) florsocker när de var klara.

Mördegskakor
4½dl vetemjöl
½dl strö eller florsocker (du kan ta mer ifall du vill)
200gr smör

Arbeta samman ingredienserna till degen. Låt vila kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 175°. Baka ut dom på valfritt sätt. Eller så kavlar du bara ut dom och trycker ut i olika former.

Gaffelkakor
Rulla degen till lika stora bollar och sätt dom på en plåt tryck sen med en gaffel så de får ett gaffelmöster
Finska pinnar
Rulla ut degen till fingertjocka längder som skärs i 5 cm långa bitar. Pensla bitarna med äggvita och doppa dem i pärlsocker och mandel. Lägg kakorna på plåt med bakpapper och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.
Schackrutor
Dela degen i två delar och blanda i 2 msk kakao i den ena delen och 2 tsk vaniljsocker i den andra delen. Dela degarna i bitar som rullas till längder. Lägg en ljus och en mörk längd vid sidan av varandra osv. Skär kakorna i 3-4 mm tjocka skivor som läggs på plåt med bakpapper. Grädda schackrutorna mitt i ugnen i 175° i ca 8 minuter.
Snurror
Dela degen i två delar och blanda i 2 msk kakao i den ena delen och 2 tsk vaniljsocker i den andra delen. De båda degarna kavlas ut och läggs ovanpå varandra och rullas samman.
Kommentarer
Postat av: ELLEN - eeederholm.blogg.se

hoppas du får en trevlig lördag! :)

2009-11-14 @ 15:59:10
URL: http://eecederholm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0