Italiensk kycklingsoppa m. tillbehör

Denna soppa är riktigt jättegod och ni borde verklugen prova den. Tänk den med ett gott bröd, mums! Jag gjorde lite små ändringar i receptet, t ex så satt jag i mer ctiron, salt och peppar, lite andra kryddor och så. Bara såna där små grejer, så ni får originalreceptet.


Italiensk kycklingsoppa

400 g kycklingfilé
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 paprikor, i olika färger.
1 msk olivolja
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
2 tsk pressad citron
1 krm svartpeppar
250 g färsk tortellini (t ex ost eller pestosmak.)
4-5 soltorkade, marinerade tomater
1 kruka basilika
½ dl grovriven/hyvlad parmesanost

Skär kycklingen i 1½ cm stora bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar. Fräs löken och paprikan i olja i en stor gryta. Häll på vatten och tillsätt buljong, tomatpuré citron och peppar. Låt grytan koka upp. Lägg i kycklingen och låt koka i ca 10 minuter. Lägg i tortellinin och låt den koka enligt anvisningarna på förpackningen. Smaksätt med salt. Strimla tomaterna och hacka basilikabladen. Servera gärna tomaterna, basilikan och osten vid sidan om så att man får ta själv. Njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0