Grundrecept glass

Här får ni recept, på den otroligt enkla, men väldigt goda glassen.
När man inte orkar med nå konstigheter, att sjuda och hålla på. Nä här vispar man, blandar och fryser. Lätt som en plätt, typ..
Smaksättningen kan man variera precis hur man vill, listan på förslag kan göras lååång. Ta vad ni tycker om och blanda ner det, kan inte bli fel. Blir gott oftast och mindre gott ibland. Testa så får ni se. Och inte behöver ni glassmaskin heller, nä går finfint utan också.

Grundrecept glass

4 äggulor
1 1/4 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk (standard blir godast, tycker jag!)
smaksättning, ex vaniljsocker/frö, kanel, hackad choklad, frukt, bär eller nå annat gott.

Vispa äggulor och socker väl tills smeten blir ljus och porös. Rör i vispgrädde och mjölk + ev smaksättning. Vispa inte längre men rör väl tills allt blandats. Starta glassmaskinen och häll i blandningen eller frys i en lite större form, ställ in i frysen. Rör om var tjugonde minut och frys 3-4 timmar. Om det är bär du ska använda som smaksättning bör du blanda i de när glassen nästan är klar. Ett tips bara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0