Devil's chocolate cake

Ett ord, makalös!
Receptet är från två systrars söta och det står att den ska gräddas i 40min. Jag har gjort denna två gånger och båda gångerna har jag varit tvungen att ha den ca 60-70min. Om det är ugnen eller min bakkunskap, vet jag ej. Så jag låter det stå 40min och så får ni prova och se, det kanske går bättre för er.
Nigella har också en liknande och jag ska medge att den är till och med ännu godare!

Devil's chocolate cake

200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 1/2 dl kakao
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl varmt vatten

500 g choklad
1 dl vispgrädde
150 g smör

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund form med löstagbara kanter. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Vispa till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt kakan svalna på galler och under bakduk. Gör under tiden i ordning chokladkrämen. Smält chokladen tillsammans med grädde och smör i en skål över vattenbad. Låt svalna helt. Vispa sedan med elvisp till en slät kräm. När kakan är kall, skär den i två bottnar och bred chokladkrämen på den undre kakan. Lägg försiktigt på den andra delen och bred resten av chokladkrämen över hela kakan, även på sidorna. Njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0