Rabarbersemifreddo

Leilas rabarbersemifreddo - grymt god!! Ni måste göra den fast ett tips, dra ner på sockret i kompotten. Behövs absolut inte så mycket, inte ens nära. Fast det är ju en smaksak, så prova er fram.
Semifreddo är italienska och betyder halvfryst. Det är mycket enklare än vanlig glass, eftersom att man inte behöver någon glassmaskin. Den ska precis frysas och inte bli sådär hård eller så. Lycka till!


Rabarbersemifreddo

1l rabarber, färsk
4dl socker (tog betydligt mindre, kring två)
½dl vatten
1 1 st färsk vaniljstång
4 st ekologiska ägg
3 dl vispgrädde
3 dl tjock grekisk yoghurt

Skär den oskalade rabarbern i 2-3 cm stora bitar. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka rabarber, urskrapad vaniljstång med frön, strösocker och vatten i en tjockbottnad kastrull, i cirka 30 minuter. Rabarbern ska koka sönder och få en simmig konsistens. Låt kompotten svalna ordentligt i kyl, plocka ut vaniljstången. Separera äggen utan att det kommer någon gula i vitan. Vispa äggulorna krämigt och vänd ihop dem med rabarberkompotten. Rengör och torka visparna och vispa äggvitorna till ett vitt skum (i en torr och ren bunke). Vispa grädden fluffigt och vänd ihop med yoghurten. Blanda rabarberkompotten med gräddyoghurten och vänd försiktigt ner de uppvispade äggvitorna. Häll smeten i en form och frys glassen i 3-4 timmar så att den är ”halvfryst”.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0