Sockerpasta

Sockerpasta, eller sugarpaste som det också heter, är det som man brukar dekorera cupcakes, tårtor och liknande med. Det är mycket mer lätthanterligt än marsipan och nötallergiker tål det. Det är även helvitt, vilket marsipan aldrig blir. Så det är toppen! Lite dyrt att köpa kan en del tycka, så då kan man helt enkelt göra själv. Enklare än det låter och det blir jättebra.



Sockerpasta

1msk gelatinpulver
4msk kallt vatten
1msk matolja
1½ dl vit baksirap
ca 15 dl florsocker

Lägg gelatinpulvret och vattnet i vattenbad över en kastrull med sjudande vatten.
När gelatinet har löst sig helt i vattnet, lägg i oljan och sirapen.
Häll upp florsockret i en stor skål och häll i vätskeblandningen.
Blanda sedan för hand eller med en hushållsmaskin, ej elvisp.
När blandningen är någorlunda fast och inte alltför kladdig, ta upp och knåda tills den är slät. Tillsätt lite mer florsocker om det behövs men hellre för lite florsocker än för mycket.
Vira in degen ordentligt i plastfolie, förvara sedan detta mörkt i en lufttät burk och låt degen vila där någon dag innan den ska användas.
Förvaras i rumstemperatur och håller minst en månad.
Kommentarer
Postat av: Busifina

Nice! Måste testa :D

2012-07-16 @ 19:26:40
URL: http://busifinagosupermodel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0