Leilas knapriga blåbärspaj

Vi var bortbjudna på go'middag igår och istället för blommor eller vin tog vi med en god blåbärspaj, ur Leilas bakbok. Här får ni det goda receptet, mycket blåbär nu, jag vet. Men frysen är full och gott är det ju, så vem klagar?

Knaprig blåbärspaj

75 g smör

2 dl vetemjöl
2 msk florsocker
0.5 ägg
0.5 msk vatten

Fyllning
250 g frysta blåbär
2 dl blåbärsylt
1 msk balsamvinäger
2.5 msk potatismjöl

Knaprig topping
75 g smör
2.5 dl havregryn
1.5 dl socker

Blanda samman smör, mjöl och florsocker. Tillsätt ägg och vatten, arbeta så att degen precis binder. Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter innan kavling. Kavla ut degen och fyll en 24 diameters pajform med räfflad kant, nagga botten med gaffel och fäst kanterna noga med aluminiumfolie.Förbaka pajskalet i gyllene i 175 grader, cirka 10 minuter. Blanda ihop fyllningen till pajen och fyll det förbakade pajskalet.Smält smöret i en kastrull eller micro. Blanda i havregryn och socker, låt svälla 2 minuter. Strössla havresmulet över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i 175 grader, cirka 25 minuter.
Kommentarer
Postat av: livsstilar.se

hej, 2 nya tävlingar att vinna iPone 3gs 16gb vit och 10 presentkort 500kr hos kicks. snälla besök min sida och delta helt gratis. lycka till <3<3<3

2010-02-02 @ 21:03:19
URL: http://livsstilar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0