Jordgubbspaj
Denna paj är helt underbar som efterrätt till sommarens alla högtider. Det går med frusna bär men är helt klart godast med färska. Servera pajen med en god vaniljglass eller grädde.
Jordgubbspaj
1 gräddat mördegs skal (se bärpaj)
Glasyr:
½ liter färska jordgubbar
2dl socker
2½msk majsena
Fyllning:
1 liter färska jordgubbar
Mosa jordgubbarna till glasyren i en medelstor kastrull. Blanda socker och majsena och blanda med jordgubbarna. Tillsätt 1 dl vatten. Låt koka upp på låg värme. Rör med jämna mellanrum. Låt koka tills det tjocknar, 5-8 minuter. Sila glasyren och låt svalna. Lägg de resterande jordgubbarna i formen. Häll sedan den avsvalnade jordgubbsglasyren över de färska jordgubbarna. Kyl pajen i minst 2 timmar.
Kommentarer
Trackback